Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

elektronica

Woods ED50 professionele ontvochtiger tot 230m/575m

Prijs: € 699,-

633 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw

Wood's ED50 professionele luchtontvochtiger


Geschikt voor ruimten tot 230 m²/ 575 m³
Capaciteit 33,2 liter/24 uur (bij 35°C/80%RV)
Capaciteit bij 20°C/70%RV 21,1 liter/24 uur
Professionele luchtontvochtiger, lange levensduur
Permanente waterafvoer
Inhoud reservoir 10,4 L
Werkt bij temperatuur van 10 – 35°C
Luchtstroom 129 tot 296 m³/uur
2 ventilatorsnelheden
Energieverbruik 390 – 850 Watt
Geluid 38 – 50 dB
Met schuifhygrostaat, elk gewenst luchtvochtigheidspercentage instelbaar
Handbediend
Verrijdbaar
Garantie 2 jaar


Vochtproblemen

Te vochtige lucht kan leiden tot condens, schimmels, zilvervisjes, rot en roest. Een te hoge luchtvochtigheid is schadelijk voor vloeren, kozijnen, elektronica, papier, meubilair, kunstvoorwerpen, muziekinstrumenten en de conditie van de gebouwen zelf. Afgesloten ruimten worden muf en gaan stinken.


Ideale luchtvochtigheid

De ideale luchtvochtigheid is 50 tot 60% RV. Er bevindt zich dan 50 tot 60% waterdamp in de lucht. De gemiddelde luchtvochtigheid in Nederland is 83% RV.


Wood’s ED50 ontvochtiger

De Wood’s ED50 behoort tot de luchtontvochtigers die het snelst kelders, wasgoed en andere ruimten drogen. Is uiterst degelijk, efficiënt en energiezuinig. Gemaakt om jaar-in-jaar-uit continu te ontvochtigen. Werkt in de lage stand uiterst energie efficiënt.


Techniek condensdroger

De Wood’s ED50 is een condens ontvochtiger. Een ventilator zuigt de lucht in de Wood’s ED50 over een koud verdamperblok waarop, door de sterke afkoeling, een groot deel van de waterdamp uit de lucht wordt neergeslagen. Het condenswater wordt opgevangen in het ingebouwde reservoir of afgevoerd via de permanente afvoer. De afgekoelde lucht passeert daarna een warm condensorblok en wordt als droge, licht verwarmde, lucht de ruimte weer ingeblazen.


Capaciteit

De Wood’s ED50 luchtontvochtiger is geschikt voor grote ruimten tot 230m²/575m³, zoals een grote kelder, binnenzwembad in huis, magazijn, opslag, archief, wasserette. De Wood’s ED50 haalt bij 35°C en 80% RV (relatieve luchtvochtigheid) 33,2 liter vocht per 24 uur uit de lucht. Bij 20°C en 70% RV is dat 21,1 liter per 24 uur.


Permanente waterafvoer

De luchtontvochtiger heeft een aansluiting voor vaste waterafvoer, zodat men het reservoir niet meer hoeft te legen. De inhoud van het reservoir is 10,4 liter.


Hygrostaat

De Wood’s ED50 heeft een ingebouwde nauwkeurige schuifhygrostaat, zodat men exact de gewenste luchtvochtigheid kan instellen. De hygrostaat houdt de luchtvochtigheid automatisch op peil. Wanneer de ontvochtiger af is geslagen of uit is geweest blijft de instelling van de hygrostaat behouden.


Energiezuinig

De luchtontvochtiger heeft 2 ventilator snelheden. In de lage stand verbruikt de luchtontvochtiger slechts 390 Watt terwijl de ontvochtiger effectief ontvochtigt. In de hoge stand is het verbruik 850 Watt. Deze stand gebruikt men om de ruimte snel te ontvochtigen.


Stil

De luchtontvochtiger maakt in de lage stand 38 dB geluid wat zeer stil is. In de hoge stand is dat 50 dB.


Klaar voor gebruik

De Wood’s ED50 is beveiligd tegen wateroverloop en bevriezing. Bij een vol reservoir of een te lage temperatuur slaat de ontvochtiger af. De Wood’s ED50 heeft een stevige metalen behuizing, is verrijdbaar en stekkerklaar, dus direct klaar voor gebruik.WOOD’S LUCHTONTVOCHTIGER ALS BESTE GETEST

 

Efficiënte luchtontvochtigers verkorten de  droogtijd

Gedurende de maanden juli en augustus in 2016 voerde SP tests uit op zes modellen in opdracht van Villaliv. Het blijkt dat consumenten gemakkelijk kunnen worden misleid door het grote aanbod van luchtdrogers. Het model dat als beste uit de test kwam is de Woods ED-50 luchtontvochtiger, en de Woods MRD-20 op de tweede plaats.

“Dit zijn enkele van onze beste ontvochtigers, die echt efficiënt, betrouwbaar en een goede keuze zijn voor gebruik in kelders, wasruimtes of andere grote gebieden waar betrouwbare producten nodig zijn,” aldus Rickard Sohlin, en voegt eraan toe dat het essentieel is om de juiste ontvochtiger te kiezen voor de juiste omgeving.


Automatische werking

Een echt goede luchtontvochtiger kan wasgoed drogen in 1 tot 2 uur, waardoor het vervangen van een wasdroger overbodig wordt, een kelder blijft droog en een huis gezond en comfortabel. De test-winnaar, Woods ED-50 luchtontvochtiger, werkt uitsluitend als de luchtvochtigheid hoger is dan de toegestane waarde, en draait niet als het niet nodig is. “Dit betekent dat het een energie-efficiënte ontvochtiger is die zichzelf regelt” aldus Rickard Sohlin.

Reageer nu!

Contact-informatie

Luchtreinigeronline.nl ( Bedrijf )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Espel
(Flevoland, Nederland)
Tel: 0527-763677

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)